Haberler « geri
9 Nisan 2011 Cumartesi SAMSİAD Dernek Merkezinde Basın Toplantısı Düzenlendi.
9 Nisan 2011 Cumartesi SAMSİAD Dernek Merkezinde Basın Toplantısı Düzenlendi.

19.4.2011

SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu yaptığı konuşmada şu hususlara değindi.

SAMSİAD, 1992 yılında 7 girişimci işadamı tarafından kurulmuş olup; işadamı dernekleri arasında Samsun’ da ilk olma özelliğini taşımaktadır. Samsun’ un seçkin Sanayici ve İşadamlarını bünyesinde toplayan SAMSİAD, gönüllü üyelik esasına dayanan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Halen 125 aktif üyesiyle faaliyetlerine devam eden SAMSİAD, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illerini kapsayan OKASİFED ( Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ) bünyesinde olmakla beraber, Türkiye’nin en büyük ve en yaygın gönüllü iş dünyası örgütü olan TÜRKONFED’ e ( Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu ) bağlıdır.

SAMSİAD, Samsun’un ve Türkiye’nin sorun ve ihtiyaçlarında objektif bir bakış açısıyla ve yapıcı bir tutumla katkı koymakta, yeni dünyayı algılayan açılımlarıyla da bu katkıyı artırma çabası içinde bulunmaktadır. Aynı zamanda üyelerinin sorunlarına eğilerek, üye şirketleri geliştirmeye ve büyütmeye yönelik çalışmalar yapmayı görev edinmiş bir sivil toplum örgütüdür.

Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği, üyelerine verimlilik, rekabet, kârlılık kişisel ve kurumsal gelişim konularında eğitim desteği sağlamakta ve bu kapsamda konferanslar, seminerler ve toplantılar düzenlenmektedir. SAMSİAD, bölgemiz işadamlarını bir araya getiren ve başta üyeler olmak üzere, işadamlarını yerel ve ulusal zeminde temsil eden bir sivil toplum kuruluşudur.  Globalleşen dünyada, şirket yönetimlerindeki gelişmelerin hızlı bir şekilde üye işletmelerine yansımasını sağlamak ve ülkemizin AB üyeliğinin gerçekleşme sürecinde, şirketlere düşen görevler ve öncelikle yapılması gerekenlerle ilgili farkındalık yaratma çabası, SAMSİAD’ ın görevleri arasındadır.

SAMSİAD, toplumsal değerlere, çevre ve insan haklarına saygı duyan bir çalışma anlayışıyla, bölge kaynaklarının verimli ve etkin olarak ekonomiye katkısını teşvik etmekle beraber, demokratik katılımcı devlet yönetimini ve serbest piyasa ekonomisini benimsemektedir. Başarının anahtarı sadece çalışkanlıktan ibaret olmayıp, ciddiyet ve disiplinin de vazgeçilmez unsurlar olduğuna inanan SAMSİAD, gelişim için yeniliği ve değişimi savunmaktadır. Bu düşünceden hareketle, SAMSİAD başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yarıya yakın bir bölümü iki yılda bir değişmekte ve yeni göreve gelen ekibin dinamizmi ve heyecanı, derneği daha üst seviyelere taşımaktadır.
SAMSİAD, kuruluş tüzüğü çerçevesinde, üyelerinden gelen istek ve dilekleri de göz önünde bulundurarak, üyelerinin mesleki, iktisadi ve ticari konularda bilgilenmelerine katkı sağlamak için sürekli faaliyetler düzenlemekte, düzenlenen etkinliklere katılmakta ve üyelerinin de tüm bu etkinliklere katılması noktasında çaba sarf etmektedir.

30 MART 2011 OKASİFED GENEL KURUL TOPLANTISI
30.03.2011 tarihinde Çorum’da yapılan OKASİFED Genel Kurul Toplantısında, SAMSİAD başkan yarımcısı Sn. Mustafa TOPAL, OKASİFED genel sekreterliğine seçilerek görevine başladı.

26 MART 2011 TÜRKONFED 7. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
26.03.2011 tarihinde yapılan, TÜRKONFED 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Sn. Celal BEYSEL aday olmayınca, Yönetim Kurulu Başkanlığına Sn. Erdem ÇENESİZ seçildi. Yeni oluşturulan Yönetim Kurulunda SAMSİAD’ ı temsilen başkan Sn. Emin Bahri UĞURLU yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

15.03.2011 ANADOLU KADINLARI SAMSUN’ DA TİYATRO OYUNU
Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri içerisinde, SAMSİAD’ ın organizasyonuyla, “Samsun Düş Evi Oyuncuları” tarafından “Anadolu Kadınları Samsun’ da” adlı oyun sergilendi. Başta SAMSİAD üyeleri olmak üzere çok sayıda izleyici bu oyunu izleme fırsatını buldu. SAMSİAD, kadınların hayatın her alanında aktif rol alması gerektiğine inanmaktadır.

10.03.2011 TOBB ÖDÜL TÖRENİ
10 Mart 2011 tarihinde STSO tarafından organize edilen, TOBB başkanı Sn. Rıfat Hisarcıklıoğlunun da katılımıyla gerçekleşen “Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” sonrasın da yapılan, “Yüksek Düzeyde Vergi Ödeyen İşletmelere Ödül Töreni” kapsamında SAMSİAD üyesi sanayici ve işadamlarımızdan ödül almaya hak kazananlar, SAMSİAD ailesinin gurur kaynağı olmuşlardır.

02.02.2011 OKA ( Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ) TOPLANTISI
2 Şubat 2011 tarihinde OKA tarafından düzenlenen “TR 83 Bölgesinin Mevcut Analiz Raporu Güncellenmesi” çalıştayına SAMSİAD olarak katkı sağlandı.SAMSİAD’ ın bu konudaki düşünce ve önerileri aktarıldı.

30 / 31.01.2011 KENT KONSEYİ MECLİS TOPLANTISI
30 ve 31 Ocak tarihlerinde, İlkadım Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Kent Konseyi Meclis Toplantısına” ve Samsun İl Özel İdaresi Ar-Ge daire başkanlığı tarafından düzenlenen “Tarım Master Planı” konulu toplantılara katılım ve katkı sağlanmıştır. SAMSİAD, Samsun’ un sahip olduğu çok iki önemli ovanın gerektiği gibi değerlendirilerek Tarımsal Sanayinin gelişmesi konusunda yapılan tüm çalışmalara katkı vermeye devam etmektedir.

11.01.2011 “SAMSUN LOJİSTİK KÖYÜ PROJESİ” TOPLANTISI
11.Ocak 2011 Salı günü, geleneksel SAMSİAD iş yemeklerinin 20.’si düzenlendi. Geniş bir katılımla düzenlenen bu toplantıda, Lojistik Yönetim Danışmanı Sn. Atilla YILDIZTEKİN tarafından  “Samsun Lojistik Köyü Projesi İle İlgili Gelişmeleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında, SAMSİAD üyesi Sanayici ve İşadamları, konunun uzmanına sorular yönelterek, merak ettikleri detaylar hakkında bilgi aldılar. İşadamlarının görüş ve önerilerinin de yer aldığı bu toplantıda ortaya çıkan ana fikir; bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi ve bölge ekonomisine getireceği canlılığa paralel olarak istihdama da sağlayacağı olumlu katkıların bulunması şeklinde oldu.

Ayrıca, SAMSİAD, ülkemizdeki işsizliğin azaltılması ve piyasadaki yetişmiş iş gücü ve ara eleman ihtiyacının karşılanması için Meslek Liselerinin mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması gerektiğine inanmaktadır. Diğer taraftan kayıtlı istihdamın teşviki için, işveren üzerindeki vergi yüklerinin azaltılması konusunda ısrarcı tutumunu sürdürmektedir.

SAMSİAD, Üniversite – Sanayi işbirliğinin yaratacağı sinerjiye olan inancıyla, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi rektörlüğü ile sürekli diyalog halinde olup, bilgi ve tecrübe paylaşımı temeline dayalı “Üniversite Kariyer Günleri” adı altında, ilgili Fakülteler ile birlikte çalışmalar yapmaktadır.

Ondokuzmayıs Üniversitesi öncülüğünde kurulan TEKNOPARK’ ın ortak paydaşlarından olan SAMSİAD, Teknoparkların ülke gelişimine katkılarının çok büyük olduğunu düşünmektedir.

Jeopolitik ve coğrafi konumu itibarıyla çok önemli bir noktada olan Atatürk’ün şehri Samsun, hava, kara, demiryolu ve deniz yolu ulaşımına sahip Türkiye’ deki dört ilden biridir. Karadeniz bölgesinin en büyük şehri olan Samsun, zengin kültürel özelliklerinin yanı sıra, üretim ve hizmet sektörleri, ticaret ve sanayi altyapısı, finans ve sağlık merkezi olma özellikleriyle, yatırımcıları kendine çekmektedir. Tüm bunlara insan kaynakları potansiyelini de eklemek gerekir.

Tarımsal sanayi, tersane, gemi sökümü, medikal alet cihaz imalatı, lojistik sektörleri, Samsun’ a yapılabilecek yatırım konularından sadece bir kaç tanesi olup, SAMSİAD olarak tüm yerli ve yabancı yatırımcıları fırsatlar şehri Samsun’a bekliyoruz.
Diğer Haberler Tüm Haberler
14 Mayıs 2024 Salı
MAYIS AYI İŞ TOPLANTIMIZ
MAYIS AYI İŞ TOPLANTIMIZ
Derneğimiz Mayıs Ayı İş Toplantısını Ahlatcı Yatırım İş Birliği ile Valimiz Sn. Orhan Tavlı, Samsun Ticaret İl Müdürümüz Sn. Kürşat Turpçu ve dernek üyelerimizin de katılımı ile; 2024 Yılı Ekonomik Beklentilerini Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. 📌Toplantıda; Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş ve Şubeler Koordinasyon Direktörü Hakan Mercan tarafından ekonomik beklentilerle ilgili sunum gerçekleştirildi. Katlım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.
3 Mayıs 2024 Cuma
İL TİCARET MÜDÜRÜMÜZÜN YÖNETİM KURULUMUZU ZİYARETİ
İL TİCARET MÜDÜRÜMÜZÜN YÖNETİM KURULUMUZU ZİYARETİ
Yönetim Kurulu toplantımız 02.05.2024 tarihinde Samsun Ticaret İl Müdürü Sn. Kürşat TURPÇU’nun katılımı ile dernek ofisinde gerçekleştirildi. Toplantımızda gündeme ilişkin konular değerlendirildi.
8 Nisan 2024 Pazartesi
BAFRA SERA OSB YATIRIM KOMİTESİ TOPLANTISI
BAFRA SERA OSB YATIRIM KOMİTESİ TOPLANTISI
📍Bafra Sera OSB Yatırım Komitesi Toplantısı; Başkanımız Süleyman Ferşat ELDEMİR ev sahipliğinde Hollanda’dan gelen misafirimizden “Sera Yatırımı ve Üretim Pazarları” konusunda bilgi aldık. Toplantı Komite Başkanımız İsmail OKUTGEN ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin de katılımı ile gerçekleşti.
Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği
Telefon : +90 (362) 432 67 50
Faks : +90 (362) 431 49 15
E-Posta : info@samsiad.com
Adres : Ulugazi Mah. İstiklal Cad. Cerit Apt. Kat: 7 No: 17 İlkadım / SAMSUN
Türkonfed (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Orkasifed (Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu)
Hızlı Erişim
Ana Sayfa
Kurumsal
Üyelik
Bilgi Merkezi
Basında SAMSİAD
İletişim
SAMSİAD AİLESİ, MEHMET KOÇAK BAŞKANLIĞINDA 65. AYLIK İŞ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Misyon
Kurucular
Tarihçe
Yönetim Kurulu
Eski Başkanlarımız
Tüzük
Üyeler
Beni Yeniliklerden Haberdar Et
Ad / Soyad
Gsm No
E-Posta
KA İnternet Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.